Leef Center Obdam

José Kappelhof

Oefentherapeut Cesar

Ik ben sinds 2018 werkzaam binnen Leef Center Obdam als oefentherapeut Cesar. Ik vind het ontzettend leuk om deel uit te maken van dit multidisciplinaire team en zie het echt als meerwaarde om middels deze samenwerking het beste behandeltraject uit te stippelen.

Mensen die bij mij komen hebben vaak al langer bestaande klachten(chronische pijn). Deze klachten kunnen zijn ontstaan door een ongunstige houding- of beweegpatroon, inefficiënt spiergebruik en (langdurige) spanning. Dit kan zich uiten in veel verschillende soort klachten bijvoorbeeld aan het hoofd, de schouders, de rug en het bekken. Ik heb affiniteit met spanningsproblematiek en chronische hyperventilatie.

Daarnaast behandel ik dames met zwangerschap gerelateerde klachten. Dit kan zowel tijdens als na de zwangerschap voor komen. Denk hierbij aan rug, been en bekkenklachten of incontinentie bij het opbouwen van de lichamelijke belasting. Voor hen zou ik adviseren:  neem contact op als je twijfelt en blijf niet met vragen rondlopen.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk is dat ik mensen kan ondersteunen de regie weer terug te vinden in hun lichaam en leven. Het gaat zelden alleen om de klacht die zich in het lichaam uit. Er zit een heel persoon achter met een eigen verhaal!

Ik maak mensen bewust en dat is de eerste stap naar verandering. Ik geef handvatten en oefeningen waar je zelf mee aan de slag kan.