Lage Rugklachten

Je zou deze blog kunnen lezen uit interesse en de kans is aanwezig dat je lage rugklachten ervaart, je zou zeker niet de enige zijn want maar liefst 90% van de mensen in Nederland krijgt hier wel eens mee te maken in hun leven.

Lage rugklachten komen dus vaak voor, soms met uitstraling in de bil of het been. Veelal wordt iemand behoorlijk beperkt in zijn dagelijkse activiteiten zoals zitten, bukken, tillen en staan. Ook kan het belemmerend zijn voor het beoefenen van je favoriete sport.

Lage rugklachten zijn in principe een symptoom (een uitkomst) van de situatie waarin je op dat moment in verkeerd. Anders gezegd, als processen als de slaapkwaliteit, stress versus ontspanning, het ademhalingspatroon, fysieke en mentale veerkracht (algehele conditie) en het immuunsysteem optimaal verlopen dan horen daar geen lage rugklachten bij (uitzonderingen daargelaten). Je zou je dus kunnen afvragen wat je lichaam je probeert te vertellen op het moment dat je lage rugklachten ervaart.

“Je lichaam heeft altijd gelijk”

Bij Leef Center maken we gebruik van DAVID apparatuur om de lage rug specifiek te trainen op bewegelijkheid, kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast proberen we aansluiting te vinden bij jou wensen en behoeften als het gaat om fysieke veerkracht, wat heb jij nodig om lekker te bewegen en lekker te leven? E wat heb jij nodig om je sport weer pijnvrij te beoefenen, of de klusjes in en om huis weer te kunnen doen? Iets meer lenigheid, iets meer kracht, iets meer conditie of een combinatie hiervan?

Bij Leef Center houden we ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl in de gaten en passen we hier onze visie en behandelmethodes op aan.

Leef Center heeft vestigingen in Obdam, Hoorn en Heerhugowaard.