Arbeidsrevalidatie

Wanneer je last hebt van lichamelijke of psychische klachten, dan lukt werken soms niet meer. Dit kan resulteren in ziekteverzuim. En dat willen we graag voorkomen. Leef Center helpt je om weer fit en gezond naar je werk te gaan.

Dit kan Leef Center voor jou als werknemer betekenen

We koppelen je eerst aan een casemanager. Dat is een op arbeid gespecialiseerde fysiotherapeut. Het is je eerste aanspreekpunt binnen Leef Center en degene die jouw arbeidsrevalidatie overziet. We beginnen het proces met een uitgebreide intake. Op basis van dit gesprek, maakt de casemanager samen met jou een passend plan met als doel om weer fit en met plezier te werken. 

Dit kan Leef Center voor jou als werkgever betekenen

We bieden je ondersteuning in het realiseren van een gezond bedrijf. Door in de gezondheid van jouw werknemers te investeren, zorg je voor onder andere meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit binnen het team. Leef Center biedt diverse arbeidsscans aan die meer inzicht geven aan de fitheid binnen het team. Met onze 24 uursservice kunnen we werknemers met klachten binnen een dag advies op maat geven en behandelen. Zo houden we jouw team fit en gezond. 

Het intake gesprek

We beginnen met een gesprek over onder andere het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten al bestaan en waardoor de klachten toe- of afnemen. Hierbij focussen we specifiek op de uitvoering van werktaken en eventuele belemmeringen. 

Daarna doen we een lichamelijk onderzoek, waarbij we kijken naar je houding en hoe je spieren en gewrichten bewegen. 

Op basis van deze resultaten gaan we kijken of we naast de fysiotherapeut ook andere specialisten bij het behandeltraject zullen betrekken. Na het intake gesprek stellen we een advies of behandelplan op, waarin we aangeven wat je nodig hebt om weer optimaal te kunnen werken.

Wij geloven in maatwerk

In de meeste gevallen is de arbeidsrevalidatie een multidisciplinair traject. Het team zal regelmatig overleggen om samen met jou het gewenste resultaat te bereiken. De casemanager houdt je bedrijfsarts en leidinggevende op de hoogte van het verloop van het traject. Door intensief samen te werken, kunnen we je doelen realiseren. 

Neem contact met ons op
Wil je graag meer informatie over arbeidsrevalidatie op maat?
Stuur dan een mail naar arbeidsrevalidatie@leefcenter.nl

Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van het formulier op de gewenste vestiging pagina. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten:

Met onze 24 uursservice kunnen we werknemers met klachten binnen een dag advies op maat geven en behandelen. Zo houden we jouw team fit en gezond.