Leef Center Heerhugowaard

Dry needling Leef Center Heerhugowaard

Wat is dry needling?
Dry needling is een moderne westerse manier waarbij triggerpoints en triggerzones met een acupunctuurnaald worden geprikkeld. Dry needling is gebaseerd op kennis van (neuro)anatomie, neurofysiologie en pijnsystemen. Het is dus géén klassieke acupunctuur waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis uit traditionele Chinese geneeskunde.

De fysiotherapeut van Leef Center Heerhugowaard is speciaal geschoold in het uitvoeren van dry needlig behandelingen.

Wanneer is dry needling nodig?

Wanneer je last hebt van een “knoop” in een spier, dit wordt ook wel een triggerpoint genoemd. 

Naast lokale drukpijn, heb je ook vaak last van uitstralingen. Bij Leef Center gaan wij naast de klachten die je ervaart ook op zoek naar de oorzaak ervan. Op deze manier kunnen we de klachten in zijn geheel behandelen en ook in de toekomst voorkomen.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn en/of stijfheid op een bepaalde plek in een spier en ook uitstralingspijn
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijnontwijkend gedrag; je gaat ‘anders’ bewegen
  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door gedurende lange tijd een verkeerde houding aan te nemen, het verkeerd dragen van een rugzak, een ongeval of sportletsel.

Dit kan Leef Center voor je betekenen:

We plannen eerst een intakegesprek, waarin de fysiotherapeut van Leef Center Heerhugowaard vragen stelt en een lichamelijk onderzoek doet. Ook worden de spieren onderzocht waarbij er specifiek naar de bewuste triggerpoints gezocht wordt. Op basis van de onderzoeksresultaten stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. 

De behandeling
Tijdens de behandelingen zal de fysiotherapeut van LEEF! Heerhugowaard de gevonden triggerpoints gericht aanprikken met een naaldje, dit zijn bij langdurige klachten vaak meerdere spieren. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet en doet geen pijn. Wanneer het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, zal de spier zich kort aanspannen. Dit voelt als een soort ‘kramp’. Daarna ontspant de spier zich direct, wat het bewegen makkelijker maakt. Naast de behandeling, krijg je ook oefeningen om te voorkomen dat je opnieuw last krijgt van klachten. 

Afspraak maken bij Leef Center Heerhugowaard

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten:

Naast de behandeling van Dry needling krijg je ook oefeningen om te voorkomen dat je opnieuw klachten krijgt.