Fysiotherapie na COVID

Leef Center laat COVID-patiënten niet in de steek

Bij Leef Center begrijpen we dat herstel van COVID-19 een uitdagend en langdurig proces kan zijn. Daarom bieden wij een op maat traject aan om COVID-patiënten te ondersteunen en te begeleiden naar een optimaal herstel. Bij onze trajecten zijn diverse specialisaties betrokken, waarbij onze gespecialiseerde therapeuten en trainers je stap voor stap helpen.

Intake door COVID-gespecialiseerde therapeut

Je traject bij Leef Center begint met een intakegesprek met een therapeut die gespecialiseerd is in COVID-19. Deze intake vindt plaats via een audiovisuele verbinding, zodat je gemakkelijk en veilig vanuit huis kunt deelnemen. Tijdens dit gesprek worden je klachten en herstelbehoeften in kaart gebracht, en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Afspraken met COVID-gespecialiseerde therapeut

Gedurende je traject heb je 6 tot 12 afspraken met dezelfde therapeut. Deze afspraken helpen je om je voortgang te monitoren, eventuele aanpassingen in je behandelplan te maken en je te voorzien van de nodige ondersteuning en adviezen.

Trainen met gespecialiseerde trainers

Naast de afspraken met je therapeut, krijg je ook de mogelijkheid om 8 maanden lang te trainen met gespecialiseerde trainers. Met een abonnement bij Leef Center krijg je toegang tot op maat gemaakte trainingsprogramma’s die specifiek gericht zijn op het herstel van COVID-19. Deze trainingen helpen je om je fysieke conditie en kracht geleidelijk op te bouwen.

Afspraak met ergotherapeut indien nodig

Mocht het nodig zijn, dan kun je ook een afspraak maken met een ergotherapeut. Deze specialist helpt je om praktische oplossingen te vinden voor dagelijkse activiteiten die door COVID-19 bemoeilijkt kunnen worden. De kosten voor deze afspraak vallen onder de basisverzekering.

Afspraak met een oefentherapeut

Als adem, ontspan of slaapproblemen jouw herstel belemmeren, biedt Leef Center de mogelijkheid om een afspraak te maken met een oefentherapeut. Deze professional helpt je om gericht te werken aan slaap, ademhaling, en ontspanning.

Consult met psycholoog indien nodig

COVID-19 kan niet alleen fysiek, maar ook mentaal een grote impact hebben. Indien nodig kun je bij Leef Center ook terecht voor een consult met een psycholoog. Dit consult kan via je aanvullende verzekering of basisverzekering worden geregeld, afhankelijk van je polis.

Eindconsult met COVID-gespecialiseerde therapeut

Aan het einde van je traject volgt een eindconsult met je COVID-gespecialiseerde therapeut. Tijdens dit consult wordt je herstel geëvalueerd, worden de laatste adviezen gegeven en krijg je tips om je gezondheid op lange termijn te behouden.

Bij Leef Center staan we klaar om je te ondersteunen in je herstelproces. We helpen COVID-patiënten om er alles aan om je weer op weg te helpen naar een gezond en actief leven.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van het formulier op de gewenste vestiging pagina. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten:

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in longaandoeningen en herstel na COVID