Nekklachten

Heb je last van pijnklachten, stijfheid of andere onaangename sensaties in de nekregio? Dan kan het zijn dat je één van de vele mensen in Nederland bent die kampt met nekklachten of nekpijn. Ongeveer 2/3 van de Nederlandse bevolking krijgt er één of meerdere keren in het leven mee te maken. Dit soort klachten kunnen zich ontwikkelen na het maken van een “verkeerde” beweging, (kortdurende) overbelasting, aanhoudende emotionele spanning, werkdruk en allerlei andere ongunstige factoren die zich in het leven kunnen voordoen.

Klachten aan de nek kunnen voorkomen in combinatie met hoofdpijn, duizeligheid, schouderklachten en soms met uitstralende klachten in de armen, handen en vingers (tintelingen, doofheid en/of krachtsverlies).

Pijn is zeer complex en tegelijkertijd te vangen in een relatief makkelijke formule, namelijk:

“Pijn = lichamelijke signalen X de gevoeligheid van het zenuwstelsel”

In de meeste gevallen herstellen nekklachten spontaan binnen 3-6 weken en bij sommige mensen houden ze langer aan. Bij sommige mensen spelen vooral lichamelijke signalen als triggerpoints, laaggradige ontstekingen, verminderde controle, kracht, mobiliteit en stabiliteit van de nek een belangrijke rol. Bij andere mensen spelen juist factoren als spanning, darmfunctie, slaapkwaliteit, conditie, ademhaling en het immuunsysteem een belangrijke rol. Bij Leef Center hanteren we graag bovenstaande formule waardoor we samen met jou proberen te kijken naar de onderliggende oorzaken van de ervaren nekklachten, zowel bij kortdurende als langdurige nekklachten.

Bij Leef Center houden we ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl in de gaten en passen we hier onze visie en behandelmethodes op aan.

Leef Center heeft vestigingen in Obdam, Hoorn en Heerhugowaard.