Hoe kijken we naar schouderklachten bij Leef Center

Veel mensen hebben eens in hun leven klachten aan één of beide schouder en bij een groot deel van de mensen keren deze klachten met enige regelmaat terug. Hoe kan het toch dat we als mens in de basis zo ontzettend veerkrachtig zijn en toch met regelmaat lichamelijke (en/of mentale) klachten ondervinden? Herken jij het? Pijn of stijfheid in één of beide schouders? Dan is deze blog wellicht interessant voor je. 

Schouderklachten kunnen zich op verschillende manieren presenteren, sommige mensen klagen over spierspanning in de nek- en schouderregio (soms met uitstraling naar het hoofd of de arm), anderen mensen hebben schouderpijn na een ongeval, weer andere mensen ontwikkelen een slijmbeursontsteking of een frozen shoulder. Het is goed om bij twijfel contact op te nemen met een specialist om duidelijkheid te krijgen en te weten waar je aan toe bent. Wat voor de één een perfecte oefening kan zijn, kan voor de ander namelijk wel eens het herstel negatief belemmeren. 

Iedereen is anders en ook ieders schouderklacht is anders, en toch zijn er een aantal basisregels die voor vrijwel iedereen goed zijn zoals voldoende bewegelijkheid, voldoende souplesse, voldoende conditie en veerkracht in het lijf (en in de schouderregio). Wat heb jij nodig? Waar liggen je kansen? Bespreek dus gerust met één van de (schouder)specialisten van Leef Center

De schouder is het meest mobiele gewricht van het menselijk lichaam, laten we daar vooral van genieten! Soms vraagt het lijf (bijvoorbeeld de schouderregio) even voor wat extra aandacht en zelfzorg om al zijn mogelijkheden weer optimaal te kunnen benutten, luister daar vooral naar. Het lichaam heeft altijd gelijk!”

Bij Leef Center houden we ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl in de gaten en passen we hier onze visie en behandelmethodes op aan.

Leef Center voor elke klacht een specialist.
Leef Center heeft vestigingen in Obdam, Hoorn en Heerhugowaard .