Leef Center Obdam

Ilse Dekker

Fysio- oedeem therapeut

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien werkzaam bij Leef Center Obdam. In 2020 heb ik ook de opleiding tot oedeemtherapeut afgerond.

Binnen Leef Center behandel ik veel uiteenlopende klachten maar mijn specialisatie ligt bij oedeem gerelateerde klachten en de revalidatie. Denk hierbij aan het helpen revalideren tijdens of na oncologische trajecten, artrose van de heup of knie en het herstel na TKP/THP operaties. 

Oedeemtherapie richt zich op het behandelen van patiënten met vochtophopingen. Dit kan een primaire (aangeboren) of secundaire (later verkregen) oorzaak hebben. Denk bij secundair oedeem bijvoorbeeld aan vochtophoping na het doormaken van kanker en de hierbij behorende behandelingen. Middels drainagetechnieken, advies, oefeningen en soms ook het aanmeten van compressiemateriaal proberen we je weer zoveel mogelijk op weg te helpen.

Het werk als fysiotherapeut geeft me heel veel plezier. Het menselijk lichaam blijft ontzettend boeiend en ik hou ervan om mensen het vertrouwen in het eigen lichaam weer terug te helpen vinden.