Leef Center Heerhugowaard

Jeffrey Borst

Manueel fysiotherapeut

Sinds oktober 2013 werk ik als algemeen fysiotherapeut op de Leef Center vestiging in Heerhugowaard en sinds augustus 2021 ben ik ook afgestudeerd manueel therapeut aan de SOMT University of Physiotherapy.

Manueel therapeut
Een manueel therapeut onderscheid zich onder andere door een uitgebreidere en specifiekere kennis van het menselijk lichaam (met name van de wervelkolom en andere gewrichten), het toepassen van ingewikkelde/specifieke vaardigheden, een hoog ontwikkeld niveau van klinische redeneer en maakt gebruik van de beste wetenschappelijke onderbouwde onderzoeks- en behandelingstechnieken voor uw klachten.

Echografie en schouderklachten
Naast mijn specialisatie als manueel therapeut houd ik mij binnen Leef Center Heerhugowaard, ook veel bezig met echografie en schouderklachten. Sinds 2015 zit ik namens de praktijk actief in het Schoudernetwerk Alkmaar. Bij dit netwerk probeer ik samen met collega’s uit de regio onze kennis op het gebied van schouderklachten te vergroten en proberen wij te zorgen voor een optimale en zo efficiënt mogelijke zorg voor cliënten met schouderklachten.

Bij echografie worden middels ultrageluid de weke delen (spieren, pezen en banden) van uw lichaam in kaart gebracht en kan er bijvoorbeeld gekeken worden of er vocht in een gewricht zit of dat er een scheurtje in een pees of spier zit. Binnen de echografie doe ik vooral veel schouderecho’s, maar u kunt ook voor echo’s van enkel, knie, heup, pols en elleboog bij mij terecht.