Leef Center Obdam

Kiara Mol

Ergotherapeut

Mijn naam is Kiara Mol, in 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en sindsdien ben ik werkzaam in het Dijklander ziekenhuis op de revalidatie afdeling en sinds kort ga ik dit combineren met het opstarten van ergotherapie bij Leef Center.

Door mijn werk op de revalidatie afdeling heb ik ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen: amputatie, chronisch pijn en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Ik vind het super leuk om te beginnen met deze uitdaging bij Leef Center.

Ergotherapie is erg breed, maar het richt zich op de uitvoer van het dagelijks handelen. Zo kan er door verschillende ziektebeelden/klachten problemen worden ervaren in bijvoorbeeld de ADL of in andere dagelijkse activiteiten.

Ik ga samen met de cliënt op zoek naar hoe de kwaliteit van het handelen verbeterd kan worden, dit kan door bv. handelingen ergonomisch adequater uit te voeren, kleine hulpmiddelen inschakelen bij bv. verminderde fijne motoriek, een aanvraag doen bij de WMO voor een voorziening maar ook door samen te streven naar een betere balans in belasting/belastbaarheid.