Leef Center Heerhugowaard

Laura Rendering

Psychosomatisch fysiotherapeut

Mijn naam is Laura Rendering. Sinds 2011 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Na het afronden van mijn studie ben ik direct gaan werken bij Leef Center In deze praktijk zie ik veel verschillende mensen voorbijkomen met ieder zo zijn eigen problemen op zak.

Psychosomatisch fysiotherapeut

In 2013 ben ik begonnen met de opleiding Psychosomatiek. Ik hoor je denken; wat is dat nou weer? Psychosomatiek is gericht op het behandelen van mensen met chronische pijnklachten, onverklaarbare pijn en psychosomatisch gerelateerde klachten zoals stress, lifestyle en andere factoren die fysieke klachten kunnen beïnvloeden.

Fysieke klachten hebben soms geen duidelijke lichamelijk oorzaak, terwijl er wel duidelijke lichamelijke symptomen aanwezig zijn. Lichamelijke symptomen worden nogal eens genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Een duidelijke diagnose kan soms niet gesteld worden en kan leiden tot onbegrip. Psychosomatische klachten kunnen zich uiten in vermoeidheid, onverklaarbare pijnklachten, duizeligheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, benauwdheid of een gejaagd gevoel in het lichaam.

Als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik naar het verband tussen fysiek, mentaal en de leefomgeving. Een behandeling kan bestaan uit het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid, leren ontspannen, therapie gericht op de ademhaling, het leren (h)erkennen van de fysieke grenzen en het verbeteren van de lifestyle.