Leef Center Obdam

Laura van Langen

Sportbegeleider

In 2019 ben ik begonnen als stagiaire en kort daarna aan de slag gegaan als fitness trainer bij Leef Center Obdam. In 2021 heb ik de Hbo-opleiding Sportkunde afgerond, met de specialisatie sportmedisch trainer.

Als (medisch) fitness trainer begeleid ik sporters werkzaamheden die hierbij horen zijn: het ontwikkelen van trainingsschema’s, sporttesten afnemen, circuitjes uitzetten en de fysiotherapeuten ondersteunen daar waar nodig.

Ook begeleidt groepen met een specifieke aandoening zoals COPD. Daarnaast ben ik geschoold tot oncologisch fitness trainer en begeleid ik deze mensen met als doel hun kwaliteit van leven te verbeteren, dit in samenwerking met de oncologisch fysiotherapeut.

Persoonlijke aandacht en mensen motiveren vind ik niet alleen leuk, maar ook erg belangrijk in mijn werk als trainer/coach. Mijn werkwijze is erop gericht om mensen in een fijne en positieve sfeer hun doel te laten behalen. Dit kan van alles zijn: weer terugkomen op het oude niveau, meer vertrouwen krijgen in het eigen lichaam, afvallen, conditie behouden/opbouwen, kwaliteit van leven verbeteren, enzovoorts. Samen met de sporter ga ik voor een optimaal resultaat!  

Naast de sportbegeleidingsuren geef ik ook Small Group Training. De naam zegt het al, trainen in een klein groepje (maximaal 6 personen) met daarbij ruimte voor persoonlijke aandacht en een afwisselend programma.