Leef Center Heerhugowaard

Claudicatio Intermittens (etalagebenen)

Tijdens of na een stuk lopen komt pijn, kramp of vermoeidheid in één of beide benen opzetten. Steeds moet je even stilstaan om de pijn te laten zakken. Dat kan wijzen op claudicatio intermittens, beter bekend als ‘etalagebenen’. Want wie met deze klachten in een winkelstraat loopt, lijkt steeds even stil te staan om een etalage te bekijken. Als je stilstaat, komen de spieren tot rust en kan het zuurstoftekort worden aangevuld.

De pijn bij het lopen kan het dagelijks leven behoorlijk verstoren, zowel thuis, op het werk, als in sociale activiteiten. Bovendien vermindert je conditie als je door de klachten te weinig beweegt. Als de aandoening langer bestaat kun je ook last krijgen van koude voeten, het ontbreken van een onderhuidse vetlaag of verdikte teennagels.

Dit kan Leef Center Heerhugowaard betekenen:

Tijdens de eerste afspraak vraagt de fysiotherapeut in een gesprek (anamnese) naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut je houding en bewegen beoordeeld en met specifieke bewegingen, de spieren en gewrichten test en onderzoekt. Met de fysiotherapeut stel je samen de doelen vast waar jullie aan gaan werken de komende periode.

De behandeling

De fysiotherapeut kan je helpen om in beweging te blijven en de problemen die u in het dagelijks leven ondervindt te verminderen. Door middel van looptherapie train je samen met de fysiotherapeut de spieren en bloedvaten te verbeteren en jouw loopafstand te vergroten met minder pijn.

Afspraak maken bij Leef Center Heerhugowaard

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten

Voor de behandelingen van Claudicatio Intermittens heeft u een verwijzing nodig.