Leef Center Hoorn

Fascia Integratie Therapie (Fasciatherapie)

Fasciatherapie is een relatief nieuwe behandelvorm wat valt binnen de fysiotherapie. Het is een vorm van fysiotherapie waarbij bij iedere klacht het hele lichaam in ogenschouw wordt genomen. De oorzaak van pijnklachten kan zich namelijk op een andere plaats bevinden dan daar waar je de klachten ervaart. Dit kan de reden zijn dat het herstel vertraagd is bij mensen met langdurige klachten.

Fascia functie onderzoek bij Leef Center Hoorn

Tijdens een volledig fascia functie onderzoek worden verklevingen in de fascia (bindweefselvliezen) en triggerpoints opgespoord en behandeld. De behandeltechnieken zijn manueel (met de handen) en met speciale tools waarmee specifieker kan worden behandeld. Hiernaast wordt gebruik gemaakt van een vorm van training welke vooral impact heeft op de fascia, dit om het herstellend vermogen van de mens en iemands veerkracht te vergroten. De behandeling wordt over het algemeen als aangenaam ervaren en is bovendien meestal pijnloos.  

Acute en chronische pijnklachten

Fasciatherapie blijkt effectief bij mensen met acute en langdurige (chronische) pijnklachten. Bijvoorbeeld mensen met fibromyalgie, myofasciaal pijnsyndroom, vermoeidheidssyndromen, hypermobiliteit en andere langdurige pijnklachten. Het eerste doel is het herstellen van de “normale beweging” zodat je makkelijk en vrijer kan bewegen in de ruimte. Een gevolg hiervan is vaak pijnafname en toename van dagelijkse activiteiten. 

Afspraak maken bij Leef Center Hoorn

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Visie:

“Kijk naar de mens als geheel” 

“Behandel lokale stoornissen” 

“Beweeg totaal”