Leef Center Hoorn

Oefentherapie bij Leef Center Hoorn

De oefentherapeut van Leef Center is specialist op het gebied van houding. Tegenwoordig zitten we allemaal meer dan ons lief is. Een goede houding tijdens het werken of thuis is zeer belangrijk om klachten te voorkomen. De oefentherapeut helpt je sterker te worden in de juiste houding. 

Dit kan Leef Center voor u betekenen:

Tijdens de eerste afspraak vraagt de oefentherapeut in een gesprek (anamnese) naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en welke houdingen of bewegingen de klachten beïnvloeden. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de oefentherapeut jouw houding en bewegen beoordeeld en met specifieke bewegingen, de spieren en gewrichten test en onderzoekt.

De behandeling

Op basis van alle resultaten uit het onderzoek stelt de oefentherapeut een behandelplan op welke met je wordt doorgenomen. De behandeldoelen staan centraal tijdens jouw behandelingen en worden dan ook regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

De behandeling zal niet alleen tot doel hebben de houding en het bewegen te verbeteren. Maar daarnaast ook de fitheid tijdens het dagelijks leven, sport en vrije tijd te optimaliseren.

Samen voor de beste zorg:

Intern werken collega’s samen om jou de beste zorg te bieden. Dit kan betekenen dat jouw therapeut je doorverwijst naar een collega met de juiste expertise. Indien nodig, neemt de fysiotherapeut contact op met jouw huisarts of specialist om de voortgang van de therapie te overleggen of eventuele complicaties te bespreken.

Afspraak maken bij Leef Center Hoorn

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten:

Oefentherapie is vrij toegankelijk. Je kunt ook zonder verwijzing van je huisarts of specialist bij ons terecht.