Leef Center Obdam

COPD Obdam

Door COPD is het ademhalen moeilijker geworden. In beweging blijven is een uitdaging. Het is belangrijk een goede conditie te behouden en uw spieren te trainen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten begeleiden u graag in het behouden van uw fitheid, zo bent u minder snel moe en herstelt u sneller na een fysieke belasting.

Dit kan Leef Center Obdam voor u betekenen:

Tijdens de eerste afspraak vraagt de fysiotherapeut in een gesprek (anamnese) naar het begin van de klachten, wanneer u het meeste last heeft van de COPD, hoelang de klachten al bestaan en wat de grootste belemmeringen zijn in uw dagelijks leven. Daarna volgen een aantal fysieke testen om uw conditie en kracht te meten. Met de fysiotherapeut stelt u samen de doelen vast waar jullie aan gaan werken de komende periode.

De behandeling

 Uw doelen staan in de behandeling centraal. De therapie kan bestaan uit verschillende aspecten zoals oefeningen, looptraining, mobilisaties en advies. De voordelen van bewegen onder begeleiding van de fysiotherapeut zijn o.a. dat uw klachten afnemen, u minder benauwdheid ervaart, u sterkere spieren ontwikkeld en dagelijkse bezigheden u makkelijker afgaan. 

Afspraak maken bij Leef Center Obdam

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van het formulier op de gewenste vestiging pagina. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Mededeling

Onze fysiotherapeuten zijn speciaal gespecialiseerd in longaandoeningen