Leef Center Obdam

Hartrevalidatie Obdam

Hartrevalidatie is een revalidatietraject voor iedereen die een hartaandoening heeft meegemaakt. Iedereen die onlangs voor een hartaandoening behandeld is of bij wie een hartaandoening in het verleden is geconstateerd komt in aanmerking voor hartrevalidatie bij Leef Center Obdam Bij de hartrevalidatie wordt aandacht besteedt aan het lichamelijk herstel, waarbij we weer het vertrouwen in eigen kunnen gaan opbouwen.

Dit kan Leef Center Obdam betekenen:

Tijdens de eerste afspraak vraagt de fysiotherapeut in een gesprek (anamnese) naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut je houding en bewegen beoordeeld en met specifieke bewegingen en testen, de spieren en conditie meet. Met de fysiotherapeut stel je samen de doelen vast waar jullie aan gaan werken de komende periode.

De behandeling

Hartrevalidatie is altijd met een lach onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut en eventueel een diëtiste. Bij psychologische klachten kun je terecht bij onze psycholoog wanneer daar behoefte aan is. Een actieve leefstijl word nagestreefd voor het verminderen van de klachten en het behalen van doelen met daarop volgend een positieve toekomst!

Afspraak maken bij Leef Center Obdam

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten:

Onze fysiotherapeuten zijn speciaal geschoold in hartrevalidatie