Leef Center Obdam

Manuele therapie

Manueel therapeuten zijn fysiotherapeuten die na de studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding manuele therapie (tegenwoordig op Master niveau) hebben gevolgd. 

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten optimaal functioneren. Uiteindelijk is het doel iemand weer soepel te laten bewegen, waardoor de pijn vaak afneemt en dagelijkse bewegen makkelijker wordt.

Kenmerken van een manueel therapeut zijn een uitgebreidere en specifiekere kennis, het gebruiken van ingewikkelde vaardigheden tijdens het onderzoek en de behandeling, een vergrootte kennis van patroon herkenning en analytisch vermogen m.b.t. uw gezondheidsprobleem, het werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en het kunnen diagnosticeren en behandelen van patiënten met complexe  gezondheidsproblemen.

Daarnaast heeft de manueel therapeut een brede kijk op het functioneren van cliënten. Naast anatomische eigenschappen en lichamelijke functies houdt hij/zij ook rekening met andere factoren die iemands herstel kunnen belemmeren en een rol spelen in iemands gezondheidsprobleem.

Dit kan een manueel therapeut van Leef Center betekenen:

Ook als je twijfelt, kun je veilig een manueel therapeut bezoeken. Tijdens de eerste afspraak voert de manueel therapeut altijd eerst een screening uit om te beoordelen of jij bij de manueel therapeut aan het juiste adres bent.  Daarna gaat de manueel therapeut in een gesprek (anamnese) dieper in op het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen. Daarna volgt een gericht lichamelijk onderzoek, bespreekt hij/zij uitgebreid wat de oorzakelijkheden van je klacht en wordt er in samenspraak met jou een behandelplan opgesteld.

Afspraak maken bij Leef Center Obdam

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Maak dan gebruik van onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Bij de vestigingen

Goed om te weten:

Manuele therapie is vrij toegankelijk. Je kunt ook zonder verwijzing van je huisarts of specialist bij ons terecht.